Reiki sessie

Vaak is het spannend wanneer je voor de eerste keer naar een Reiki-behandeling gaat, daarom kan het handig zijn om vooraf wat meer te weten.

Er zijn allerlei redenen te noemen waarom mensen een behandeling willen. Dit kan zijn dat men niet goed in z’n vel zit of zich niet lekker voelt. Anderen willen graag een keer de energie ervaren. Wat de reden ook is, Reiki kan ondersteunend werken bij elk ongemak. Reiki stroomt altijd naar de plaats of hetgeen wat om genezing vraagt.

Copyright © The Healing Flame - Waterval

Het is aan te raden om 24 uur van tevoren geen alcohol te drinken en roken te matigen of geheel te laten. Neem vooral veel rust vooraf en ga vroeg naar bed. Het is ook goed om een keer de koffie te laten staan. Vegetarisch eten van tevoren is nog beter. Dan heb je het meeste profijt van de behandeling.

Voordat een sessie begint volgt een kort gesprek over je wensen en wat de behandeling inhoudt. Daarna wordt je gevraagd te gaan liggen op een massagetafel of te gaan zitten op een speciale kruk of stoel. Na een korte meditatie als voorbereiding begint de sessie. De heling zelf werkt door je kleding heen. Via handopleggingen en het werken in je aura begint de energie te stromen. De behandelaar wordt vaak intuïtief naar plaatsen geleid die om genezing vragen, maar werkt vaak ook via een vast omlijnd schema. Een sessie duurt ongeveer een uur, maar het kan ook langer duren.

De meeste mensen vinden het fijn en rustgevend om een behandeling te ontvangen. Niet iedereen voelt hetzelfde en elke sessie is weer anders. Velen voelen de genezende energie stromen en een positieve verandering in de dagen daarna. De algemene ervaring is dat Reiki je grenzen niet overschrijdt. Soms ervaar je wel eens bijeffecten zoals spierpijn achteraf. Dit wijst op het afvoeren van afvalstoffen die bij een healing vrijkomen. Dit gaat na een paar dagen weer over. Drink om die reden altijd veel water na je behandeling, dat helpt het reinigingsproces te versnellen. Vlak na de sessie wordt je geholpen om voorzichtig op te staan en volgt er een gesprek over je ervaringen. Vaak wordt dan ook besproken of een nieuwe afspraak nodig is om het evenwicht te herstellen.

Copyright © The Healing Flame - De Horsten