Gassho

Mikao Usui onderwees een meditatie-techniek die hij Gassho noemde. Het betekent letterlijk handen bij elkaar. Het is een eenvoudige techniek die voor iedereen gemakkelijk uitvoerbaar is.

Probeer de meditatie eerst uit. Na drie dagen weet je wanneer de techniek iets voor je is of niet. Wanneer je na een of twee dagen rusteloos of onprettig voelt is het mogelijk geen techniek die geschikt is voor jou.

Ga zitten met je ogen gesloten en plaats je handpalmen voor je borst tegen elkaar. Vestig je aandacht op de toppen van je middelvingers waar ze elkaar raken. Laat alles los. Komen er tijdens de meditatie gedachten op, observeer ze zonder oordeel en laat ze weer los. Keer dan weer terug met je aandacht bij je vingers. Doe dit voor twintig minuten. Het is de bedoeling dit na het opstaan en voor het slapen gaan dagelijks te doen.